Nieuwjaarsrede 2016 door Jan Romein

12 januari 2016

Persoonlijk ben ik geen liefhebber van nieuwjaarsredes, de volgende dag heeft hij namelijk al geen nieuwswaarde meer. Als je een nieuwjaarsrede de volgende dag leest, dan is het net als of je de krant van gisteren leest. Maar goed bij Duintreffers is er nu eenmaal een 'traditie' dat de voorzitter een nieuwjaarsrede uitspreekt. Wat uitspreken betreft hebben jullie dan dikke pech want deze nieuwjaarsrede is alleen op de website te lezen, ik ga hem 8 januari dus niet voorlezen. We leven in het digitale tijdperk ten slotte en uitprinten kost weer bomen. Dan maar liever groene stroom uit de computer toch?

Ook weer zoiets, ga je in een nieuwjaarsrede terugblikken op het oude jaar, of ga je vast vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Daar moet wel enige balans in zitten wat de opbouw van de nieuwjaarsrede betreft natuurlijk. We zijn een tafeltennisclub, dus laat ik maar met ons 'vak' beginnen, dat lijkt me toch het belangrijkste. Samon, de vutters en de recreanten hadden weer een lekker jaar zonder enige druk van de competitie. Voor vijf van de zes teams in de competitie stond er wel druk op om niet te degraderen, of om kampioen te worden. Ons eerste team is kampioen geworden in de hoofdklasse, nogmaals gefeliciteerd mannen. Verder geen kampioenschappen of degradaties te melden. Ons enige team bij de jeugd heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken, maar eindigde uiteindelijk als tweede.

Bij steeds meer clubs zie je dat er tijdens de wedstrijden iemand achter de bar staat die niet hoeft te spelen. Na de wedstrijden neemt een team het dan vaak van de barman of barvrouw over. Misschien moeten we dat bij onze club ook maar eens zien te regelen?

Laten we proberen om in 2016 meer mensen uit de gemeente BES, of daarbuiten aan het tafeltennissen zien te krijgen. Een jeugdteam valt ook in het 'niets' in de zaal. Onze 'woning' is in 2015 vanbinnen opgeknapt door enkele leden, met verf, tegels en een bank voor de lege kratten zodat onze 'woning' er weer voor een paar jaar tegen kan. Alleen het meubilair is eigenlijk ook aan vervanging toe, dus als jullie ergens een aanbieding zien, waarschuw dan iemand van het bestuur. Er stond vorige jaar een artikel in het Bergens Nieuwsblad over TTV Duintreffers. Dit artikel gaat zeer waarschijnlijk een nieuw lid opleveren, het parkeerterrein staat dus nog niet vol met bussen Chinezen en Japanners die lid van onze club willen worden. 

De hangjeugd in de fietsenstalling (overdekte hangplek) blijft een groot probleem. Wim en ondergetekende zijn het een beetje zat om iedere keer hun rotzooi op te ruimen. Er zullen in 2016 echt maatregelen genomen moeten worden wat de fietsenstalling betreft. De maat is vol! Aan de gemeente Bergen heb je ook niets wat hangplekken voor de jeugd betreft, de gemeente Bergen gaat liever drie kunstenaars verbieden om in hun atelier te slapen. En nu komt het: de burgemeester van Bergen (H.H) gaat exposeren met haar beelden, over even lekker inwrijven gesproken!

Het clubblad beleeft een zware crisis, het clubblad zal in 2016 in een andere vorm verschijnen op onze website. Een clubblad vullen met informatie en stukjes van leden is kennelijk niet meer van deze tijd. De Grote Clubactie was door omstandigheden geen succes vorige jaar, er zijn 300 bollen minder verkocht dan in 2014 bij de bollenactie, het aantal loten in de Vriendenloterij blijft afnemen voor TTV Duintreffers, in 2015 waren er geen inkomsten van de adverteerders, er zijn nog twee betalende sponsors met een reclamebord. Niet klagen, maar dragen zullen jullie misschien zeggen, maar of deze gemiste inkomsten gecompenseerd kunnen worden met de contributies en de baromzet is nog even de vraag. Als de bond haar contributie verhoogt, dan zal de club dat toch door moeten berekenen aan de leden.

Tom Poes verzin eens een list zegt Heer Bommel altijd tegen Tom Poes als hij het even niet meer weet. Met andere woorden hoe ga ik een positief einde aan deze nieuwjaarsrede breien? Tafeltennis kan zich in populariteit niet meten met tennis en voetbal, maar laat tafeltennis dan maar de eerste van de kleine sporten zijn. Klein maar fijn! Tot slot mijn motto voor 2016: 'Doe waar je zin in hebt'. In dit geval dus de nieuwjaarsrede alleen op de website laten vermelden en hem niet voorlezen

Gelukkig Nieuwjaar en tot 8 januari bij de nieuwjaarsreceptie.