Repair café opent de deur

30 oktober 2016

Repair Café Schoorl & Groet opent de deur

 

SCHOORL – Welkom op de feestelijke opening van het Repair Café Schoorl & Groet op woensdag 9 november 2016 om 13.30 uur !!

 

Op woensdag 9 november zal Repair Café Schoorl & Groet officieel de deur openen in wijk Schoorl-Oost. Elke 2e en 4e woensdag van de maand van 13.30-15.30 uur zal het Repair Café plaatsvinden in het gebouw van de Duintreffers aan Nieuwedam 5 in Schoorl.

 

Wat is een Repair Café?

Repair Café Schoorl & Groet is een initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien, dat reparatiekennis wil behouden en dat sociale samenhang in de buurt wil versterken. Buurtbewoners kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, gratis of voor een vrijwillige bijdrage, weer in orde te maken.

 

Uit onderzoek door Stichting Welzijn Bergen bleek dat er behoefte is aan een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Stichting Welzijn Bergen is dan ook blij hiervoor in wijk Schoorl-Oost een geschikte ruimte te hebben gevonden in het gebouw van de Duintreffers. In eerste instantie zal gestart worden met tweemaal per maand het Repair Café, maar het doel is om de andere woensdagmiddagen van de maand ontmoetingsmomenten te organiseren waarbij buurtbewoners welkom zijn voor ontmoeting, creativiteit, een wandeling of themabijeenkomsten.

Het plan is om deze dagdelen te laten verzorgen door vrijwilligers uit de buurt.

 

Voor het Repair Café Schoorl & Groet zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die verstand hebben van elektronica, handig zijn met de naaimachine of… een ouderwetse poppendokter !!

Wilt u een steentje bijdragen aan dit leuke project? Neem dan zeker contact op met Mireille Bot-Otto m.otto@welzijnbergen.nl, 06-39754138             

 

Noteer in de agenda dat u elke 2e en 4e woensdag van de maand tussen 13.30 en 16.00 uur langs kunt komen bij De Duintreffers (Tafeltennisvereniging) aan Nieuwedam 5 in Schoorl om uw kapotte spullen nieuw leven in te blazen.