JR Toernooi 2019

26 februari 2019

Jan Romein toernooi 2019.

 

Op zaterdagavond 12 januari j.l. was het zover. Het jaarlijks terugkerende Jan Romein dubbel toernooi.  Er hadden zich 16 deelnemers aangemeld. Marc van Heijster was bereid gevonden in te vallen voor Lida van Langen die op het laatste moment wegens een blessure moest afhaken.

Rond 20.00 uur opende Rob het toernooi met de mededeling dat er dit keer niet geloot hoefde te worden wie met elkaar een team zou vormen. Dat had hij op eerlijke wijze zelf reeds gedaan. Niemand had hierop wat aan te merken, dus we konden beginnen.

Na een paar ronden gespeeld te hebben waren alle kansen nog volop open, al was wel te zien dat Ron en Luuk wat achter bleven. Natuurlijk werd er ook zeer spannende wedstrijden een paar keer een pauze ingelast om de inwendige mens wat te versterken.

Na ronde 5 kon het nog alle kanten op. Rob D en Josita hadden 12 punten evenveel als Ron T. en Miranda. Gevolg door Bart en Marc met 11 punten. Eddy en Ewald stonden op 10. Peter en Angelina hadden 9 punten. Rohan en Geert op 8 punten evenals Hinse en Piet. Hekkensluiters waren Ron en Luuk met slechts 2 punten. Spanning dus alom met nog 2 rondes te spelen. Na zeer spannende wedstrijden was de  eindstand zeer verrassend met 3 teams op de eerste plaats met elk 13 punten. Te weten Bart en Marc, Rob D. en Josita en Eddy en Ewald. Dat werd dus games tellen .Maar ook daar bleek de stand precies gelijk. Dus werd besloten een extra ronde te spelen waarbij 1 game bepalend was voor de winst.

De eerste partij werd gewonnen door Rob en Josita met 11-8 van Bart en Marc. Daarna wonnen Eddy en Ewald met 11-9 ook van Bart en Marc.

De finale ging dus tussen Rob en Josita en Eddy en Ewald. Rob en Josita begonnen voortvarend maar Eddy en Ewald kwamen daarna sterk opzetten. Ze kwamen zelfs met 9 - 6 voor dus de wedstrijd leek beslist. Maar niets was minder waar. Ijzersterk kwamen Rob en Josita terug om uiteindelijk de winst te pakken met 11 - 9.  Het was een hele leuke avond met goed tafeltennis en prachtige wedstrijden. Zie het wedstrijd briefje voor de uitslagen en de eindstand. 

Groetjes Siem van Langen.